Bag om

Hvem der gemmer sig bag blyanten


Velkommen til vores nyeste tilskud på stammen. Metal Mekka kommer forbi så mange unikke metalbands, og derfor besluttede vi at vi fremadrettet ville lave interviews med alle der deltager i vores koncerter. Vi vil være med til at sprede budskabet om hvad der sker i metalmiljøet, så følg med!

julie margrethe

Her finder du

De nyeste interviews

Ækel

Ækel

"Lige ud af landevejen"- fræser død

Vaagenat

Vaagenat

Sludgy post-metal

Kvalt

Kommer

Kvalt

Dyster, hårdtslående metal

Tidligere interviews

Gik du glip af et spændende interview? Så kan du finde det herunder. God læsning!

Vaagenat: "Det må gerne være lidt svært"

I Vaagenat er næsten alle mulige positioner i et band fyldt ud. Og det var derfor et større projekt at finde frem til et bandnavn i fællesskab.

Vaagenat fandt sammen i start 2022, og består af Kristoffer på vokal, de to guitarister Peter og Jesper, Simon på bas og Remi, som er trommeslager.


Hvordan kom I frem til jeres bandnavn?

Ifølge Jesper smed de alle navne de kunne komme frem til i en stor pulje, og efterfølgende startede de et udskillelsesforløb.

Genremæssigt prøver de at bevæge sig inden for og omkring Postmetal, men det vigtigste er at de gerne vil favne bredden i musikken og følelserne.


Bandet ville gerne have at navnet passede med det, de ønsker at udtrykke gennem musikken. Og det må man sige at det gør. Fordi de netop beskriver deres musik, som når du sidder hos en døende på dennes sidste lange nat. Her kommer smerte, aggression, fortvivlelse og måske en form for forløsning frem.


Hvilken koncert er jeres bedste?

Vaagenat har, siden de blev dannet, kun spillet en koncert. Og derfor var valget på bedste koncert nemt at konkludere. Men bandet er hvert fald enige i at deres debutkoncert gik godt.


Peter; ”det er vores dårligste koncert”, ”Af princip ja” istemmer Jesper. Simon; ”vores bedste koncert er den næste”

Hvad er det næste, der skal ske?

Vaagenat’s næste koncert er selvfølgelig for Metal Mekka, men de har flere uofficielle koncerter på vej, og planen er at de skal skrive flere sange, og øve sig i at flere af medlemmerne bidrager til musikken.


Remi; ”Vi vil hellere have færre koncerter, og så skrive god musik. Hellere have mere kvalitet, end kvantitet”.

 

Der er mere på vej, ifølge bandet. Men det er ikke sikkert at det er snart. ”Vi vaager over det til det er færdigt”.

ÆKEL: "det skal bare være Ækelt"

En skummel bar, to gutter der kan lide metal. Sebastian og Mads har kendt hinanden siden 2011, da de sammen gik på efterskole tæt på Middelfart. Dengang spillede de dog ikke metal, men punk-grunge. Efter efterskoleårene gik de hver til sit, men holdt kontakten. I 2021 gik de så sammen igen, for at spille en helt anden genre, nemlig dødsmetal. Det var ikke nemt at komme på et navn, først syntes de at det skulle kaldes døde kult, men en aften på en bar snakkede de videre om navnet.


Sebastian; “Det skal bare være ækelt”, Mads; “Hvad med Ækel?”. Sebastian; “Så bliver det Ækel!”


Mads og Sebastian øvede en dag deres ny-genfundne kærlighed til musik, og ind ad døren brasede Marcell. Marcell havde øvelokale ved siden af, men var kæmpe fan af deres lyd, og var straks klar på at deltage. Heldigvis manglede Ækel en forsanger, og skæbnen bragte dem sammen.



Hvordan skriver I jeres sange?

“Meget pædagogisk rundkreds”, hvilket giver god mening, når mere end halvdelen af bandet har med pædagogik til dagligt. “Fuck pædagogik, hæhæ”. Marcell og Sebastian finder oftest inspiration i horror- og gyser genren. Men alt kan inspirere dem til at skrive tekster. Især film og artikler omkring mennesker påvirket af stoffer, kannibaler og morbide ting inspirerer bandet, hvilket jo passer meget godt til dødsmetal. 


Mads; “Start med at spille dødsmetal noget før, det er bare røv fucking fedt!”


Det var ordene Mads ville sige til sig selv, hvis han kunne gå tilbage i tid. Nogen gange skal man bare være ligeglad med hvad andre tænker, det er ihvertfald noget Sebastian gerne ville have sagt til sig selv. 


Hvordan skiller I jer ud I metalmiljøet?

“Vores tilgang til hvordan vi skriver vores sange” Ækels sange bliver stadigvæk bygget lidt op som om de var punk numre, en traditionel opbygning, som Marcell kaldte det. For ham betyder det meget at lytteren kan høre deres tekster, og derfor bruger han meget tid på at sørge for, at artikulationen er god. Når han growler, er det især vigtigt for ham at lytteren kan forstå de ord, der kommer ud af hans mund. 


Har i haft en fed oplevelse, i vil dele?

“En personlig succes er at se en person på Copenhell gå rundt med sit eget bands t-shirt”, hvilket var noget Mads oplevede I år. Hele bandet syntes at det er en kæmpe succes, når andre har lyst til at bære deres t-shirts.